Nieuws op Aruba

Onrust in de geestelijke gezondheidszorg op Aruba

ORANJESTAD – Het is onrustig bij Respaldo. Een deel van het personele van de geestelijke gezondheidsinstelling legde gisteren het werk tijdelijk neer om te protesteren. Zij is het niet eens met de voorgenomen bezuinigingen in de zorg van 60 miljoen florin.

Vorige week legde ook het personeel van het Horacio Oduber Ziekenhuis het werk al neer vanwege de plannen om te bezuinigen in de zorg. Volgens de leiding van Respaldo is er vorig jaar al 5,5 procent ingeleverd. Dat komt neer op bijna een miljoen florin ten opzichte van vorig jaar. En ook toen moest er 5,5 procent bezuinigd worden. Respaldo spreekt nu van een dubbele korting.

Omdat er al gekort is op het salaris van personeel, op de bedrijfsvoering, ICT, eten en medicijnen, is het nu genoeg. De zorg komt in gevaar, aldus de Raad van Bestuur.

Deel dit artikel