Nieuws op Aruba

Toch nog vragen over grensaanpassing met de Dominicaanse Republiek

DEN HAAG – De Tweede Kamer heeft toch nog wat vragen over de relatief kleine grensaanpassing tussen het Koninkrijk en de Dominicaanse Republiek. De CDA-leden in Den Haag willen weten of ook Aruba en Curaçao betrokken waren bij de onderhandelingen over de aanpassingen.

De christendemocraten willen weten welke gevolgen de grensaanpassing heeft voor de visserij, de bescherming van het maritiem milieu en wetenschappelijk zeeonderzoek voor Aruba, Curaçao en de andere Caribische eilanden. Door de grensaanpassing doet Nederland afstand van zo’n 35 km2 Caribische zeegebied. Er is ook bepaald dat er bij eventuele olie- of gasveld ontdekkingen in het grensgebied ieder land zijn best doet om overeenstemming te bereiken over exploitatie, kosten en opbrengsten.

Deel dit artikel