Nieuws op Aruba

Dood DJ Louisville eenzijdig ongeluk

ORANJESTAD – Het strafrechtelijk onderzoek naar de dood van de twintigjarige Luis Angel Figueroa Flores is afgesloten. Volgens het Openbaar Ministerie is er sprake van een ongelukkig eenzijdig ongeval.

Flores kwam op 17 oktober vorig jaar om het leven na een val van de tweede verdieping van de Paseo Herencia Mall. De in Venezuela geboren Figueroa Flores, die bekend was onder zijn artiestennaam DJ Louisville, werd die zondagavond zwaargewond aangetroffen op de vloer van de parkeergarage. Er zijn volgens het OM geen aanwijzingen gevonden van betrokkenheid van anderen bij zijn val. Ook zijn telefoon geeft geen aanwijzing dat er sprake zou zijn van een misdrijf.

De politie klaagde tijdens het onderzoek over de grote hoeveelheid desinformatie die rondging op sociale media. Er werd veel tijd verspild aan een zogenaamde getuige die een video had gemaakt. Daarin werd de suggestie gewekt dat de beelden op die noodlottige avond waren geschoten, maar dat bleek niet het geval. Hoe het kennelijk eenzijdige ongeluk heeft plaatsgevonden wordt niet duidelijk gemaakt door het OM. Die vindt het gelet op de privacy van de overledene niet passend om verder uit te wijden over de zaak.

Deel dit artikel