Nieuws op Aruba

Ouders boos op schoolleiding Colegio Arubana om examens

ORANJESTAD – Examenleerlingen van het Colegio Arubano krijgen geen extra herkansing voor de schoolexamens. Dat zeggen ouders in een bericht aan de pers. Zij zijn verontwaardigd omdat door Corona en docentenstakingen veel lessen dit schooljaar zijn uitgevallen.

De kans bestaat dat de prestaties van de kinderen daarom ondermaats zal zijn. Ook Onderwijsminister Endy Croes had eerder al aangedrongen om examenleerlingen een extra kans te geven vanwege covid. Alle andere middelbare scholen zouden wel een herkansing aanbieden aan hun leerlingen na het verzoek van de minister.

De kans dat de schoolleiding van gedachten veranderd door de brief naar pers te sturen is klein. In de Amigoe zegt schoolhoofd Tim Croes dat de school al een aantal herkansingen aanbiedt en dat zelfs doet nadat alle schoolexamens zijn afgenomen. 

Deel dit artikel