Nieuws op Aruba

Lichte stijging coronacases Curaçao en Aruba

ORANJESTAD – Op Aruba is het aantal coronacases licht gestegen. 343 mensen werden positief getest tegen 257 de week ervoor. Een stijging van 86. Het aantal actieve cases steeg van 118 naar 203.

Er liggen vier mensen op de speciale covid-afdeling in het ziekenhuis, maar de intensive care heeft geen covid-19-patiënten meer. Sinds 4 maart is er niemand overleden aan corona op Aruba.

Curaçao

Ook op Curaçao steeg het aantal coronabesmettingen licht. Vorige week werden op Curaçao 328 mensen positief getest op het virus. Dat is ruim vijftig meer dan de week ervoor. Het aantal actieve cases op het eiland steeg met 23 patiënten naar 387.

In de maand april daalde het aantal cases nog, maar nu aan het begin van de maand mei is er weer sprake van een lichte stijging. Er wordt wel weer minder getest, ruim 2.000 tegen bijna 2.500 de week ervoor. De testratio steeg van 13,1 procent naar 16,2 procent. Er liggen nog drie mensen met covid-19 in het ziekenhuis, maar de intensive care is nu twee weken leeg, zonder covid-19-patiënten.

Een dode valt te betreuren, die lag in het CMC. Het totaal aantal dodelijke slachtoffers sinds het begin van de coronacrisis is 275.Deel dit artikel