Nieuws op Aruba

Aanslagen grondbelasting Aruba zijn de deur uit

ORANJESTAD – De aanslagen grondbelasting over het jaar 2022 zijn met de post onderweg naar belastingplichtigen op Aruba. De aanslagen hebben de dagtekening 31 mei 2022. Dit is op 24 mei 2022 bekendgemaakt door de Arubaanse  belastingdienst DIMP.

Het verschuldigde belastingbedrag van de aanslag kan ineens volledig betaald worden, maar een betaling in termijnen is ook mogelijk. Grondbelasting moet betaald worden door iedereen die eigen grond heeft of vruchtgebruik door middel van erfpacht geniet. Wie gebruik wil maken van gespreide betaling is gehouden om een strak schema te volgen. De eerste twee termijnen, moeten uiterlijk 30 juni betaald zijn. Dit is precies de helft van het totale bedrag.

De derde termijn moet op 30 september betaald zijn en de laatste termijn moet uiterlijk op 3 januari 2023 afgedragen worden. Wie niet aan deze termijnbetalingen kan voldoen dient bij de belastingdienst een betalingsregeling te treffen. Dat moet gebeuren voordat termijn verstreken zijn.

Deel dit artikel