Nieuws op Aruba

Adolf ‘Dufi’ Kock ontvangt Zilveren Anjer

ORANJESTAD – Prinses Beatrix heeft gisteren in het Koninklijk Paleis in Amsterdam de Zilveren Anjers van het Prins Bernhard Cultuurfonds uitgereikt. De prijzen voor mensen die zich bijzonder inzetten voor cultuur of natuur gaan dit jaar onder andere naar de Arubaan Adolf ‘Dufi’ Kock.

Kock heeft met zijn verzameling van één miljoen foto’s van Aruba bijgedragen aan het culturele erfgoed van het eiland. De foto’s heeft hij geschonken aan het Nationaal Archief.

Kock schreef ook twee boeken over gebeurtenissen nabij Aruba in de Tweede Wereldoorlog: over het tot zinken gebrachte Duitse vrachtschip Antilla en over een torpedo bij de ontmanteling waarvan vier militairen omkwamen.

De Zilveren Anjers van het Prins Bernhard Cultuurfonds worden sinds 1950 ieder jaar uitgereikt. De directeur van het fonds, Cathelijne Broers, is blij dat dit jaarlijks kan.

“Dit is de 72e keer dat we bijzondere vrijwilligers onderscheiden die al jarenlang en belangeloos hun tijd, kennis of geld investeren om door hun liefde voor cultuur en natuur mensen te verbinden. Waardoor we elkaar beter begrijpen, waarderen en respecteren en de wereld beter af is. Dat verdient elk jaar opnieuw onze bijzondere aandacht en waardering.”

Deel dit artikel