Nieuws op Aruba

Bekende Arubaanse muzikant Gario pleegt zelfmoord in politiecel

Foto - NoticiaCla

ORANJESTAD – De bekende Arubaanse muzikant Antoni Gario heeft op vaderdag een eind aan zijn leven gemaakt. Hij werd dood in zijn cel aangetroffen. Toegesneld ambulancepersoneel probeerde hem nog te reanimeren, maar zonder succes.

De 52-jarige Gario werd vrijdag aangehouden. Waarom wil het Openbaar Ministerie in Oranjestad niet zeggen. “Nu de verdachte is overleden is het onderzoek gesloten en kan de officier er niets over mededelen”, aldus woordvoerder Ann Angela.

In 2019 zat Gario nog vast op verdenking van misbruik van zijn eigen kind. Zijn dochter was toen nog geen zestien jaar, toen zij aangifte deed. Gario zat tien dagen in voorarrest. Onduidelijk is waarom hij toen werd vrijgelaten. Bij zijn aanhouding vrijdag zij hij totaal onschuldig te zijn.

Antoni Gario is een prominent musicus op Aruba en kwam uit San Nicolas. Hij was leider van de band Le Groove en dirigeerde ook de carnavalsgroep Pink 4 Life.

Landsrecherche
De dood van Gario wordt nu door de Landsrecherche onderzocht. Dat is standaard het geval wanneer verdachten in handen van Justitie komen te overlijden. Het onderzoek zal zich richten op de Chef van Dienst van het politiebureau van Noord die Gario onder zijn hoede had.

Deel dit artikel