Nieuws op Aruba

Grenzen tussen Aruba en Venezuela nog zes maanden dicht

ORANJESTAD – De grenzen tussen Aruba en Venezuela blijven voorlopig dicht. Evelyn Wever Croes zegt dat de komende zes maanden er geen verandering komt in de opstelling van haar regering, die in 2019 de grenzen sloot als reactie op het besluit van Caracas om aan de Venezolaanse kant de deuren dicht te doen.

Venezuela heeft herhaaldelijk aangegeven de grenzen weer open te willen stellen, maar Aruba en ook Curaçao en Nederland weigeren hier vooralsnog in mee te gaan. Deze opstelling is vooral het gevolg van de verwachting dat Venezolanen van een open grens gebruik zullen maken naar de eilanden te komen. Dat willen de eilanden voorkomen.

De regering van Aruba overweegt de grenzen overigens wel gedeeltelijk open te stellen om schaarse goederen, zoals bouwmaterialen, binnen te halen, maar een en ander moet onder strikte voorwaarden gebeuren en overtreding van de regels zwaar gesanctioneerd. Tot nog toe is Venezuela niet ingegaan op deze mogelijkheid.

Deel dit artikel