Nieuws op Aruba

VVD en CDA bezorgd om Arubaanse begrotingsdiscipline

DEN HAAG – VVD en CDA zijn bezorgd om de vermeende slechte begrotingsdiscipline van Aruba. Afgelopen week maakte het College Aruba financieel toezicht bekend dat bijna alle afspraken categorisch niet worden nagekomen.

Een advies om een aanwijzing te geven lijkt daardoor niet ver weg, maar de Tweede Kamerleden Roelien Kamminga van de VVD en Joba van den Berg van het CDA willen daar niet op wachten en hebben Kamervragen gesteld.

Zo willen de twee Kamerleden weten hoe Nederland aankijkt tegen de torenhoge overheidsschuld van Aruba, die nu al 11 procent bedraagt van al het geld dat Arubanen jaarlijks met elkaar verdienen, zo’n zes miljard gulden, omgerekend ruim drie miljard euro.

Daarnaast willen beide Kamerleden nog deze maand weten of de staatssecretaris het kabinet van Evelyn Wever-Croes  aan gaat spreken op haar financieel gedrag en of de Nederlandse regering daar gevolgen aan gaat verbinden.

Deel dit artikel