Nieuws op Aruba

Hervorming publieke sector Aruba gaat langzaam door zwak ambtenarenapparaat

ORANJESTAD – De hervorming van de publieke sector op Aruba gaat langzaam door de zwakke beleidsvormende en coördinerende capaciteit van het ambtenarenapparaat. Dat zegt de Tijdelijke Werkorganisatie Nederland die toeziet op de uitvoering van het landspakket.

Daarbij constateert de TWO dat Aruba zelf regelmatig wijst op de beperkte beschikbaarheid van ambtelijke capaciteit, terwijl de publieke sector juist zeer omvangrijk is op het eiland. 

Daardoor kunnen weinig mensen worden vrijgemaakt voor de werkzaamheden rond het landspakket. Dit bevestigt volgens TWO Nederland overigens het belang van hervorming van de publieke sector, zoals opgenomen in het landenpakket.

Omdat deze hervorming zorgvuldigheid en tijd vergt en niet op korte termijn is afgerond, voert TWO Nederland momenteel gesprekken over capaciteitsondersteuning, bijvoorbeeld in de vorm van programmamanagers en inhoudsdeskundigen voor de verschillende thema’s.

Deel dit artikel