Nieuws op Aruba

Nationaal Archief Aruba verlengt “3C”-campagne

ORANJESTAD – Het Nationaal Archief van Aruba, ANA, heeft hun “3C”-campagne met zes weken verlengd. Begin juni werd die gelanceerd.

Tijdens deze campagne wordt het publiek aangemoedigd om historisch materiaal in de vorm van documenten, foto’s, audiovisuele en digitale bestanden naar de ANA te brengen om te worden gearchiveerd voor de volgende generaties.

Het ingebrachte materiaal moet helpen de geschiedenis van Aruba te vertellen en te bewaren voor de toekomstige generaties.

De ANA bewaart, en beschermt waardevolle historische overheidsarchieven, documenten, foto’s, audiovisueel materiaal, digitale bestanden enz. van individuen en entiteiten. Zij is verantwoordelijk voor het beheer en de instandhouding van de nationale herinneringen en het culturele erfgoed van Aruba.

Deel dit artikel