Nieuws op Aruba

Premier Aruba denkt pas in oktober aanwijzing te krijgen

ORANJESTAD – Morgen beslist de Rijksministerraad over een mogelijke aanwijzing voor Aruba. Maar premier Evelyn Wever-Croes is daar nog niet zo zeker van, meldt NoticiaCla op het eiland.

Aruba kreeg een advies tot ingrijpen van het College Aruba financieel toezicht omdat het zich niet houdt aan afspraken die moeten leiden tot een evenwichtige begroting. Aruba blijft teveel uitgeven volgens het College. Dit jaar is de regering van Evelyn Wever-Croes van plan om 213 miljoen florin te besteden aan goederen en diensten, terwijl was afgesproken om die uitgaven structureel te verlagen naar 165 miljoen, naar het niveau van 2017.

Het CAft-advies om in te grijpen is weliswaar geagendeerd, maar morgen praat de Rijksministerraad pas over de eerste reactie van Aruba. Uit de woorden van de premier valt op te maken dat er nog geen officiële reactie is geweest van haar regering.

Daarna pas volgt behandeling en mogelijke aanwijzing. De verwachting volgens de premier is dus pas eind oktober.

Deel dit artikel