Nieuws op Aruba

Advies extreme hitte voor Aruba

ORANJESTAD – De Meteorologische Dienst van Aruba waarschuwt voor extreme hitte. Traditioneel zijn de maanden september, en oktober de heetste maanden van het seizoen met temperaturen hoger dan normaal.

De temperaturen kunnen variëren van 34 tot 36 graden Celsius. De luchtvochtigheid varieert tussen 85% – 90% of meer en zal bijdragen tot een dagelijkse hitte-index van 40 tot 46 graden.

De hitte en vochtigheid nemen ’s nachts niet noemenswaardig af en bereiken slechts een minimum van 28 of 29 graden. Deze extreme hitte is een risicofactor voor mensen die geen goede beschutting hebben om zich koel en fris te houden. 

Overmatige hitte is doodsoorzaak nummer één door weersomstandigheden en daarom moeten mensen zich volgens de Meteo voorbereiden op de gevaren die extreme hitte met zich meebrengt. Kinderen, ouderen en hartpatiënten lopen het meeste risico. 

Een waarschuwing voor overmatige hitte betekent dat men een periode van extreme hitte kan verwachten. Extreme hitte kan uitdroging, zonnesteek, hoge bloeddruk, hoofdpijn, vermoeidheid, misselijkheid, overgeven, spierkrampen en zelfs beroertes veroorzaken na langdurige blootstelling.

Deel dit artikel