Nieuws op Aruba

Belastingdienst Aruba registreert 3.129 nieuwe belastingplichtigen

ORANJESTAD – In de eerste helft van 2022 registreerde de Belastingdienst van Aruba 3.129 nieuwe belastingplichtigen. De nieuwe aanwas is het resultaat van een nauwe samenwerking met verschillende diensten, zoals de Burgerlijke Stand en Bevolkingsregister, Kamer van Koophandel en de SVB.

De grootste groep belastingplichtigen zit in de koker van de grondbelasting. 1208 mensen, die eerder geen grondbelasting betaalden, moeten dat nu wel doen. Ook de groep belastingplichtigen die belasting op bedrijfsomzetten moet betalen is groot, 490 in totaal.

De Belastingdienst heeft een eigen afdeling Registratie die zich bezighoudt met de registratie van particulieren en bedrijven. Deze afdeling moet continu haar register optimaliseren om het up-to-date te houden.

Dagelijks ontvangt de Belastingdienst informatie voor nieuwe registraties. Vaak ontvangt men deze van personen of bedrijven zelf maar er zijn ook andere bronnen voor informatie. 

Het kan bijvoorbeeld zijn dat er anoniem informatie wordt gegeven van bepaalde personen of bedrijven die op clandestiene wijze inkomen ontvangt waarop geen belasting wordt betaald. 

Voor deze personen wordt een onderzoek gestart met de hulp van bijvoorbeeld de FIOT om uiteindelijk ook diegenen die niet aan hun belastingplicht voldoen ook te registreren.

Deel dit artikel