Aruba

Maand augustus bracht meer toeristen naar Aruba, maar 2019 is nog niet ingehaald

ORANJESTAD – Het toerisme op Aruba is goed op weg om te herstellen van de coronacrises. De maand augustus bracht meer bezoekers dan dezelfde maand in 2019. Dat meldt het Toerisme Bureau van het eiland. De groei komt op het conto van de Amerikaanse toeristen.

Met 100.770 bezoekers in augustus zit Aruba vijf procent boven het niveau van augustus 2019.

Bijna 78 procent van alle toeristen komt uit de Verenigde Staten, ruim 78.000. Nederland staat op de tweede plek met ruim 3.200 toeristen, iets minder dan drie jaar geleden.

Colombia leverde in augustus bijna 2.400 toeristen af, ook iets minder dan in 2019.

Totaal

De cijfers over de eerste acht maanden van dit jaar hadden nog ‘last’ van de corona-uitbraak die in december begon met de nieuwe omikron-variant. In totaal kwamen er 738.000 toeristen. Dat is net iets minder, vijf procent, dan in het pre-coronajaar 2019.

Deel dit artikel