Nieuws op Aruba

Schrappen KLM vluchten op Curaçao geen effect op vluchten Aruba

SCHIPHOL – KLM schrapt wereldwijd een groot aantal bestemmingen, waaronder de tweede vlucht naar Curaçao, maar de lijndienst tussen Amsterdam en Aruba / Bonaire blijf gewoon vliegen. Dat meldt de luchtvaartmaatschappij op vragen van Aruba.nu.

De tweede lijnvlucht op Curaçao wordt geschrapt vanaf 5 december tot en met 18 december. Het gaat om de dagelijkse KL733 vlucht op Hato, die terugvliegt met vluchtnummer KL 734 vlucht naar Amsterdam. Deze Boeing 777-200 heeft 320 stoelen.

Op 19 december keert de tweede vlucht tijdelijk terug tot en met 8 januari. Van 9 januari tot eind maart vliegt de tweede vlucht opnieuw niet tussen Amsterdam en Curaçao.

Schiphol

Reden zijn de problemen op Schiphol. Vanwege grote personeelstekorten zet Schiphol een limiet op het aantal passagiers dat mag vertrekken.

“Ondanks alle maatregelen om operationele stabiliteit voor onze passagiers te waarborgen en de werkdruk voor het personeel te verlichten, worden we op Schiphol opnieuw geconfronteerd met verslechterende omstandigheden”, zegt KLM. Daarom neemt de maatschappij verdere maatregelen om een ​​stabiele operatie te waarborgen.

Specifiek voor Curaçao handhaaft KLM haar dagelijkse eerste vlucht, de KL 735/KL 736 tussen Amsterdam en Curaçao tot en met 31 maart 2023. Deze Boeing B777-300 met 408 stoelen vliegt terug naar Amsterdam onder vluchtnummer KL736.

De maatregelen zorgen ervoor dat klanten de komende tijd zo lang mogelijk van tevoren zoveel mogelijk duidelijkheid krijgen. Sommige klanten zullen wijzigingen in hun oorspronkelijke vluchtplanning opmerken. KLM zal deze passagiers waar mogelijk omboeken.

Deel dit artikel