Nieuws op Aruba

Taakstraf voor verdachten brandstichting Parkietenbos

ORANJESTAD – Twee verdachten van brandstichting op de vuilstortplaats Parkietenbos zijn gisteren voor de officier van justitie in een TOM-zitting verschenen. Op 18 januari van dit jaar was er brand uitgebroken op de vuilstort, later bleek die te zijn aangestoken.

De verdachten gingen akkoord met het schikkingsvoorstel van de officier van justitie van 120 uur taakstraf en twee jaar proeftijd. 

De minister van integriteit, transport en natuur had in januari 2022 aangifte gedaan van brandstichting op Parkietenbos. De politie stelde toen een opsporingsonderzoek in, wat tot de verdachten heeft geleid.

Aangezien verdachten hebben bekend en zij first offenders waren, werd hen een TOM-zitting aangeboden.  

Deel dit artikel