Nieuws op Aruba

Aruba krijgt de eer voor eerste elektrische vlucht op Beatrixluchthaven

ORANJESTAD – Aruba krijgt de eer om de eerste elektrische vluchten in het Caribisch gebied met een Pipistrel Velis Electro uit te voeren. Dat gebeurt op een conferentie over duurzame luchtvaart, die gehouden wordt van 7 tot 11 november.

De conferentie is een initiatief van de gezamenlijke luchthavens van de zes Nederlandse eilanden in het Caribisch gebied, verenigd in de Dutch Caribbean Airport Association, DCCA.

DCCA wil met de conferentie de algemene kwaliteit van elke individuele luchthaven verbeteren door het faciliteren van wederzijdse bijstand en efficiënte uitwisseling van informatie, kennisoverdracht en het delen van expertise met als doel schaalvoordelen te behalen.

Daarbij richt zij zich ook op toekomstgerichte alternatieve luchtvervoersopties om de verbinding tussen de Nederlandse Caribische eilanden te verbeteren. Het eerste internationale evenement voor duurzaam luchtvervoer heet A Flight to the Future.

Activiteiten

Gedurende de hele week van het congres zijn er toespraken en presentaties en worden paneldiscussies gehouden, masterclasses gegeven en dagelijkse demonstraties van elektrische vluchten dus. De Pipistrel Velis Electro is het eerste gecertificeerde elektrische vliegtuig ter wereld.

Deelnemers aan het evenement omvatten een breed scala aan lokale en internationale belanghebbenden binnen de luchtvaart- en toerisme-industrie van de Nederlands-Caribische eilanden en de bredere Latijns-Amerikaanse en Caribische regio.

Dit zijn onder meer luchthavencollega’s, CEO’s van luchtvaartmaatschappijen, toerisme-autoriteiten, burgerluchtvaartautoriteiten, onderwijspartners, milieupartners en personen die entiteiten vertegenwoordigen die op de één of andere manier het reizen tussen de eilanden in de (nabije) toekomst positief zullen beïnvloeden.

Deel dit artikel