Nieuws op Aruba

Voormalig Arubaanse minister en huidige AVP-parlementslid Benny Sevinger hoort zware eis voor corruptie

Foto: noticiaCla

ORANJESTAD – Het Openbaar Ministerie van Aruba heeft vandaag vijf jaar celstraf geëist tegen de voormalige minister van Infrastructuur en huidig Statenlid Benny Sevinger. Het OM acht hem schuldig aan omkoping, oplichting van het Land Aruba, misbruik van zijn functie, witwassen en verduistering.

Voorts eist het Openbaar Ministerie dat Sevinger wordt ontzet uit het passief kiesrecht en dat hem het recht om enig ambt te bekleden wordt ontnomen, voor de wettelijke maximale periode van tien jaar.

Ook zal een ontnemingsprocedure tegen hem worden gestart voor een bedrag van ruim één miljoen florin. Sevinger was volgens het OM spin in het web en essentiële schakel die alles mogelijk maakte.

Dat Sevinger zich als minister heeft laten omkopen heeft de samenleving van Aruba geschokt. Hij heeft het land Aruba geschaad en dat rekent het Openbaar Ministerie hem zwaar aan.

Andere straffen

Het Openbaar Ministerie eiste ook tegen vijf andere verdachten onvoorwaardelijke straffen.

Zo zou de voormalig ambtenaar bij de Dienst Openbare Werken Pieter Susebeek vier jaar moeten zitten voor omkoping en witwassen. Ook wil het Openbaar Ministerie de verbeurdverklaring krijgen van een geldbedrag van 1,3 miljoen dollar dat in beslag is genomen bij een bank in Curaçao.

Volgens het Openbaar Ministerie heeft Susebeek het grootste wederrechtelijke profijt verkregen in deze strafzaak Hij heeft zijn relatie met de minister uitgebuit en heeft zich verrijkt ten koste van de Arubaanse samenleving.

Deel dit artikel