Nieuws op Aruba

Chauffeurs Aruba moeten nog even geduld hebben voordat ze nieuwe bustarieven mogen invoeren

Foto - NoticiaCla

ORANJESTAD – De verhoging van de bus-tarieven op Aruba met één florin is voorlopig nog niet aan de orde. Transport minister Ursell Arends reageert daarmee op aankondigingen van buschauffeurs dat ze de nieuwe tarieven nu, op 1 december al willen hanteren.

Onacceptabel volgens de minister, die zegt dat het juridische traject om dat te regelen nog niet af is. Pas als de wet is gepubliceerd, kunnen chauffeurs de nieuwe tarieven in rekening brengen.

De chauffeurs van de minibusjes hadden in juli een petitie afgaven aan de regering Wever-Croes om de tarieven te verhogen, vanwege de gestegen prijzen voor benzine en diesel. Die ging daarmee akkoord, maar vraagt nu geduld van de chauffeurs.

En wie dat niet op kan brengen, overtreedt de wet, aldus Arends. Gebruikers van de minibusjes wordt gevraagd oplettend te zijn en het Department van Openbaar Vervoer, DTP, op hun tiplijn te melden, mochten chauffeurs toch het nieuwe tarief hanteren.

Deel dit artikel