Nieuws op Aruba

Uitnodiging presentatie van de onderzoekresultaten openbaar vervoer

ORANJESTAD – Het Ministerie van Transport nodigt alle betrokkenen uit voor de presentatie over de resultaten van het onderzoek naar het openbaar vervoer. De presentatie vindt vandaag plaats op 12 december 2022 in de Aula van de Universiteit van Aruba.

De Universiteit van Aruba heeft het onderzoek uitgevoerd naar de draagkracht van de vele verleende vergunningen voor het openbaar vervoer. Het onderzoek bestond uit veel vragen maar richtte zich vooral op hoeveel vergunningen voor het openbaar vervoer de markt op dit moment aan kan.

Voor het onderzoek interviewden ze verschillende belanghebbenden die actief zijn in het openbaar vervoer, zoals chauffeurs, lokale gebruikers van het openbaar vervoer en toeristen. De verzamelde gegevens geven het Ministerie van Transport een goed overzicht dat van pas komt bij het vaststellen van het landelijke openbaar vervoer beleid.

In maart 2022 keurde de ministerraad een moratorium goed dat het maximum aantal vergunningen voor het openbaar vervoer die volgens de Landsverordening personenvervoer toegekend kunnen worden.

Dit maximum geldt voor taxi’s, autobussen, toerwagens, ongeregeld vervoer, verhuurauto’s en verhuurmotorfietsen. Het aangepaste maximumbedrag is ingegaan op 1 maart 2022 en heeft een looptijd van 1 jaar. Het laatste moratorium voor openbaar vervoer vergunningen was gebaseerd op de gegevens van 27 september 2017 en liep af op 26 september 2019.

De presentatie van de onderzoekresultaten vindt plaats op 12 december 2022 van 18.00 tot 20.00 uur in de Aula van de Universiteit van Aruba. De gemeenschap van Aruba, taxichauffeurs, minibuschauffeurs, touroperators, autoverhuurbedrijven ende pers zijn uitgenodigd om deze presentatie bij te wonen.

Deel dit artikel