Nieuws op Aruba

Drukke tweede dag op Aruba voor prinses Amalia en koningspaar

Foto - 24ora

ORANJESTAD – Prinses Amalia, koning Willem-Alexander en koningin Máxima krijgen het druk vandaag op Aruba. De eerste activiteit was al vroeg in de ochtend en de Oranjes komen ’s avonds laat pas terug in hun hotel.

De dag wordt afgetrapt met een bezoek aan Parke Nacional Arikok, een beschermd gebied van 34 vierkante kilometer dat de thuisbasis voor veel flora en fauna vormt. Het koninklijk gezelschap maakt een hike door het park, dat zo’n twintig procent van heel Aruba beslaat. Ook praten Amalia en het koningspaar met junior rangers over onderhoud en beheer.

Daarna bezoeken ze een bedrijf en gaan de Oranjes naar de universiteit van Aruba, waar ze een hoorcollege over Caribisch recht volgen en met studenten spreken. Aansluitend bezoeken de koning en Amalia de voetbal-academy en gaat Máxima naar een groenteteler.

De dag wordt afgesloten bij Fort Zoutman, waar het Bon Bini Festival is. Het koningspaar en de prinses krijgen lokale producten en muzikale optredens te zien. De volgende dag reist het gezelschap met het stationsschip van de Marine naar Curaçao.

Deel dit artikel