Nieuws op Aruba

Inschrijven 11e editie Aruba Doet nog mogelijk tot 23 januari

Archieffoto Aruba Doet 2022

ORANJESTAD – CEDE Aruba organiseert in samenwerking met het Oranje Fonds op vrijdag 10 en zaterdag 11 maart 2023 Aruba Doet, de grootste vrijwilligersactie van het eiland. Gedurende twee dagen zullen er tientallen klussen uitgevoerd worden bij stichtingen en verenigingen en iedereen is welkom om mee te doen.

Aruba Doet is in 2013 begonnen op initiatief van het Oranje Fonds. Onder de namen NLdoet (Nederland), Aruba Doet, Cura Doet, Bon Doet, Statia Doet en SXM Doet, zetten deze initiatieven de inzet van vrijwilligers in de spotlight en stimuleren ze iedereen om een dagdeel de handen uit de mouwen te steken. Hiermee organiseert het Oranje Fonds samen met duizenden sociale organisaties en lokale partners, zoals CEDE Aruba, de grootste vrijwilligersactie van het Koninkrijk.

In 2020 waren er 2.046 vrijwilligers en 191 klussen, in 2021 waren er door COVID “maar” 166 klussen met 3200 vrijwilligers. Met de 10e editie van Aruba Doet hebben meer dan 3.500 vrijwilligers meegeholpen aan 189 projecten. Inschrijven voor projecten kan nog tot 23 januari 2023. Kijk voor alle projecten op de website van Aruba Doet.

Deel dit artikel