Nieuws op Aruba

Centrale Bank Aruba: consument minder pessimistisch, maar hoge prijzen blijven een grote zorg

Foto - 24ora

ORANJESTAD – De consument op Aruba is in het derde kwartaal van vorig jaar minder pessimistisch geworden. Dat schrijft de Centrale Bank van Aruba, BCA in haar laatste bulletin op basis van onderzoek.

Volgens de Bank is het positievere gevoel voor het eerst sinds het tweede kwartaal van 2021. Maar hoge prijzen blijven een grote zorg, aldus BCA. 

‘Aan het einde van het derde kwartaal waren consumenten voornamelijk bezorgd over de verslechtering van de bedrijfsomstandigheden en de economie en de verslechtering van de financiële positie van de regering.’ 

Ongeveer 93 procent van de respondenten in het onderzoek rapporteerde dat ze verwachten dat de prijzen in de komende zes maanden gaan stijgen. Ongeveer de helft van de respondenten denkt nog steeds dat het moeilijk is om een nieuwe baan te vinden. Bovendien verwacht 33 procent van de respondenten dat hun financiële situatie zal verslechteren.

Het aantal respondenten dat rapporteert dat het aanschaffen van een auto niet handig is, daalt naar 57 procent in het derde kwartaal van 2022, terwijl 53 procent aangeeft dat een lening aangaan niet slim is.

Ook geeft 54 procent van de respondenten aan dat een hypotheek aangaan niet aan te raden is. Wat betreft vakantiebetalingen rapporteert veertig procent van de respondenten dat niet aan te raden. 

Deel dit artikel