Nieuws op Aruba

Koning krijgt letterlijk rooksignalen uit Aruba

ORANJESTAD – Het koninklijk gezin heeft maandag een warm welkom gekregen van de Arubaanse inwoners. Vlekkeloos is het niet verlopen: het koninklijk gezelschap werd bij hun aankomst op Aruba onder andere verrast met grote rookwolken van de vuilnisdump Parkietenbos.

Op sociale media wordt het bericht gedeeld dat ‘het eerste wat de koning zal vragen als hij uit het vliegtuig stapt: is dat Parkietenbos?’ Natuur-minister Ursell Arends zegt tegen Caribisch Netwerk dat het duidelijk is dat dit een boodschap is naar het koninklijk gezin. “Het lijkt me sterk dat de koning dit niet heeft gezien vanaf het vliegtuig.” Er komt een intern onderzoek naar de brand en mogelijk ook aangifte, zegt de minister.

Volgens Arends is er ook gelijk actie ondernomen door zijn ministerie. “Afvalbedrijf Serlimar heeft de videobeelden in handen en aan de hand hiervan worden vervolgstappen genomen om aangifte te doen”, aldus de bewindsman vlak voordat het koninklijk gezin arriveert op het Wilhelminaplein.

Deel dit artikel