Nieuws op Aruba

Nijmegen heeft streetfood uit Aruba

NIJMEGEN – Pastechi’s, patacones en arepa’s: de familie Wernet brengt het fijnste van de Colombiaanse en Arubaanse keuken naar het Hollandse Nijmegen. In hun nieuwe zaak in de Lange Hezelstraat verkopen ze streetfood dat hen herinnert aan thuis. Website Indebuurt.nl, editie Nijmegen schrijft Suzan van Wershoven erover.

In een klein pand zit sinds eind januari Taste of Home. Bij binnenkomst verwelkomen de kruidige geuren van de Arubaanse en Colombiaanse keuken je. Samen met haar moeder, zusje, partner, broer en zijn vriendin runt de 29-jarige Melissa Wernet de zaak: een echt familiebedrijf.

Ruim tien jaar geleden kwam de Colombiaanse met haar partner vanuit Aruba naar Nijmegen om te studeren. Een aantal jaren later volgde de rest van haar familie. “Onze familie miste het eten van thuis dat mama vroeger maakte. We besloten een tijdje op bestelling snacks vanuit ons huis in Nijmegen te verkopen. Een zaak als deze was altijd een grote droom. Ik had nooit verwacht dat het zou daadwerkelijk lukken.”

Druk vanaf dag een

Per toeval zag Melissa dat het pand in de Lange Hezelstraat vrijkwam. “Op de bonnefooi en zonder verwachtingen reageerde ik. We hebben de zaak helemaal zelf opgeknapt en zijn van start gegaan. Het liep vanaf het begin dusdanig storm, dat ik de eerste dag vrienden heb opgebeld om bij te springen.”

Melissa en haar familie verkopen voornamelijk streetfood zoals arepa’s, Arubaanse rundvleeskroketten en empanada’s. Naast streetfood kun je er terecht voor het menu van de dag. Een gerecht dat per dag wisselt, afhankelijk van waar de familie zin in heeft en welke ingrediënten aanwezig zijn.

Veel klanten zijn van dezelfde afkomst als de familie, merkt Melissa. “Het is zó leuk om te zien dat mensen hier komen omdat ze, net als wij, het eten van thuis missen. Ze voelen zicht met ons eten weer even thuis. Sommigen komen sinds de opening zelfs elke dag. Dan is het harde werken het helemaal waard.”

Deel dit artikel