Nieuws op Aruba

Stichting Orguyo Aruba: kerken zaaien haat tegen LQBTQI+-gemeenschap

ORANJESTAD – Stichting Orguyo Aruba zegt dat christelijke kerken op het eiland haat zaaien tegen de LGBTQI+-gemeenschap op het eiland en hen demoniseert. De stichting reageert op de protestactie van de kerken, gisteren voor het bestuursgebouw naar aanleiding van video’s en filmpjes die op sociale media verschenen na het aanmeren van de homo-cruiseboot op afgelopen donderdag.

“We weten dat in alle delen van onze samenleving verwijtbare handelingen plaatsvinden en dat de personen die deze handelingen plegen, de gevolgen hiervan moeten dragen. Dit geldt ook voor hetero’s, LGBTQI+, ras, religie, politieke affiliatie en alle andere denominaties die kunnen bestaan. Het slechte gedrag van enkelingen mag niet worden gebruikt om iedereen die bij een denominatie hoort negatief in de schijnwerpers te zetten”, aldus de stichting.

“Homofobie, stigma en discriminatie tegen LGBTQI+-mensen kunnen negatieve gevolgen hebben voor de gezondheid en het welzijn van deze gemeenschap.”

De stichting roept de kerken om in plaats van haat tegen een deel van de Arubaanse samenleving te bevorderen, te gaan werken een inclusief Aruba waar iedereen in harmonie met elkaar kan leven en zich maximaal kan ontwikkelen.

Deel dit artikel