Nieuws op Aruba

Aruba Airport verwelkomt eerste British Airways vlucht

Foto - Queen Beatrix International Airport

ORANJESTAD – Aruba Airport verwelkomt na bijna 10 jaar onderhandelen en voorbereiden de eerste vlucht van British Airways, die vanaf nu twee keer per week op donderdag en zondag van en naar Aruba zal vliegen.

Met deze mijlpaal blijft Aruba Airport zich ontwikkelen op het gebied van het Europese continent, het Caribisch gebied en de diversificatie van de markten die vanaf het eiland worden bediend. British Airways zal gedurende het hele jaar op donderdag en zondag naar Aruba vliegen met een tussenstop in Antigua.

De LGW-AUA vlucht zal worden uitgevoerd met een Boeing 777-200ER met 336 stoelen, waarvan 32 Club-stoelen, 52 World Traveler Plus-stoelen (superieure economy class) en 252 stoelen in de economy sectie, vertrekkend vanaf London Gatwick Airport.

De toevoeging van British Airways aan de lijst van luchtvaartmaatschappijen die Aruba aandoen, is een belangrijke impuls voor de toerisme-industrie van het eiland, die door de pandemie zwaar getroffen is. Met de hervatting van internationaal reizen, verwacht de luchthaven de komende maanden een gestage toename van het aantal passagiers.

De minister van Toerisme van Aruba, Dangui Oduber, uitte zijn enthousiasme over deze nieuwe ontwikkeling en zei: “We zijn verheugd om British Airways op Aruba te verwelkomen. Dit is een belangrijke prestatie die een positieve impact zal hebben op de toerisme-industrie en de economie van ons eiland. We kijken ernaar uit om meer bezoekers uit het Verenigd Koninkrijk en andere delen van Europa te verwelkomen op ons mooie eiland.”

Deel dit artikel