Nieuws op Aruba

Nationaal Archief opent expositie Diaspora van Aruba op 18 maart 

ORANJESTAD – De traditionele expositie over de Arubaanse Diaspora staat dit jaar in het teken van de herdenking van de afschaffing van slavernij, die in het hele koninkrijk op 1 juni wordt gevierd. Op 18 maart, de dag van vlag en volkslied op Aruba is de opening.

In juli wordt de expositie uitgebreid met de toevoeging van het onderdeel Slavernij op Aruba. In 2024 moet deze expo verder uitbreiden met aandacht voor de historische banden van de relatie met het koninkrijk. 

De expositie die nu wordt geopend vindt plaats in de Caribische context en de regionale en internationale migratie naar Aruba in de loop der tijd en wat nu Aruba is geworden.

Logo Amigonan di Archivo

Naast de expositie die in de grote hal wordt gehouden, vinden er op 18 maart ook festiviteiten plaats op de parkeerplaats waar een Nationaal Cultureel Feest wordt gehouden door Robert Maduro en Azucar en ook speciale presentaties door Grupo di Baile Santa Cruz.

De festiviteiten op 18 maart beginnen om 10.00 uur en eindigen om 18.00 uur.

Deel dit artikel