Nieuws op Aruba

Ziekenhuis van Aruba is sinds 1 maart rookvrij

ORANJESTAD – Sinds gisteren is het Horacio Oduber Hospital (HOH) rookvrij. Zowel binnen als buiten op het terrein van het ziekenhuis is roken niet meer toegestaan. Hiermee is het ziekenhuis de eerste publieke instelling die voldoet aan de landsverordening Beperking Tabaksproducten die bijna een jaar geleden is ingegaan.

Voorheen was roken binnen in het ziekenhuis al verboden, maar vanaf 1 maart geldt dat ook voor buiten. Dat betekent dat ook op de parkeerterreinen, bij de poliklinieken en op de wegen die de leveranciers gebruiken om het ziekenhuis te bereiken, niet meer gerookt mag worden.

De maatregel is voor iedereen van toepassing. Het verbod geldt voor sigaretten, sigaren, elektronische sigaretten en alle andere producten die tabak bevatten.

Deel dit artikel