Nieuws op Aruba

150 meiden op Aruba hebben self-defence programma gevolgd

ORANJESTAD – 150 meiden op Aruba hebben succesvol het programma Love & Protect Yourself van Bos di Hubentut gevolgd. Dit is een self-defense programma, dat bestaat uit een combinatie van Martial Arts, Crav Mara en Action breaks silence. 

De trainingen waren verdeeld over drie dagen waarin de meiden zowel theorie als self-defense hebben gekregen. Vanuit het beeldmateriaal is er interactief met de leerlingen gepraat over seksueel misbruik en de problematiek over herkenning hiervan. Daarnaast deelden de leerlingen hun gevoel en emotie erbij, nadat ze een video hadden gezien. 

Sinds oktober 2022 werkt Bos Di Hubentut van Curaçao samen met Mi Voz Ta Bo Boz uit Aruba. Beide organisaties zetten zich preventief in tegen kindermishandeling en seksueel misbruik in het bijzonder. 

Daarnaast zetten zij zich ook preventief in tegen huiselijk geweld omdat dit een directe invloed heeft op het welzijn van het kind. Afgelopen november heeft Mi Voz Ta Bo Voz aan Bos di Hubentut gevraagd of zij een kick-off willen geven op Aruba van hun nieuwe self-defence project.

Deel dit artikel