Nieuws op Aruba

OM trekt hoger beroep in moordzaak Poentje Castro

ORANJESTAD – Het openbaar ministerie van Aruba trekt het hoger beroep in tegen de vrijspraak van de verdachte A.J. Rasmijn. Hij werd verdacht van de moord op journalist Poentje Castro op 22 december 2010.

Rasmijn werd in september 2021 aangehouden nadat de politie in april van dat jaar de moordzaak op Castro als cold case onder naam Apollo opende. 

TV-show

Poentje Castro, was in 2010 47 jaar oud, en een flamboyant journalist en TV-persoonlijkheid. Ruim negen jaar al, maakte hij op woensdag, wekelijks een TV programma onder de naam Un Dia den Bida (een dag uit het leven).

Een zeer populair programma, waarin Castro de meest uiteenlopende gasten, van priesters tot serie verkrachters, van politici tot zwervers uitnodigde.

Vrijgesproken

Rasmijn werd op 24 mei 2022, bijna 12 jaar na de dood van Castro, door het gerecht in eerste aanleg vrijgesproken vanwege gebrek aan bewijs. Het OM stelde toentertijd appel in, maar heeft nu, na nadere bestudering van het vonnis, besloten om in de beslissing van het gerecht te berusten. 

De reden hiertoe is dat het huidige dossier onvoldoende aanknopingspunten biedt om in deze zaak tot het wettig en overtuigend bewijs te komen, denkt het OM. Eerder had de officier nog 16 jaar celstraf geëist.

Apollo blijft een cold case en zal, als er op enig moment bewijsmiddelen bij komen, worden heropend. Rasmijn zit momenteel een gevangenisstraf uit vanwege een andere zaak.

Deel dit artikel