Nieuws op Aruba

Aruba Airport Authority wijst Jetten op luchtvaartconnectiviteit

ORANJESTAD – Aruba Airport Authority heeft een gedetailleerde presentatie geleverd aan de Nederlandse minister van Klimaat en Energie, Rob Jetten. Het onderwerp was de verbetering van de luchtverbindingen tussen de Caribische eilanden.

Joost Meijs, CEO van AAA, bracht de minister op de hoogte gebracht van de voortgang en de strategische plannen van samenwerkingsverband van luchthavens op de Nederlands-Caribische eilanden, de Dutch Caribbean Cooperation of Airports DCCA.

De focus lag tijdens de presentatie op de ontwikkeling van elektrisch vliegen. Deze innovatie wordt gezien als een sleutel tot duurzamer, efficiënter en goedkoper luchtverkeer tussen de zes eilanden in het koninkrijk.

De minister heeft zijn enthousiasme gedeeld over de mogelijkheden die elektrisch vliegen biedt voor het Caribische deel van het Koninkrijk, mits er sprake is van een nauwe samenwerking tussen overheden, autoriteiten en luchtvaartpartners.

De plannen die gaan over het verbeteren van de eilandverbindingen, worden naar verwachting in oktober dit jaar gepresenteerd”, vertelt Meijs.

Deel dit artikel