Nieuws op Aruba

Eerste bezoek cruiseschip Carnival Celebration brengt 5683 toeristen naar Aruba

Foto Noticiacla

ORANJESTAD – In Oranjestad is het cruiseschip Carnival Celebration voor het eerst aangemeerd. Het schip bracht 5683 cruisetoeristen naar het eiland. Dit meldt NoticiaCla.

Het megaschip, onderdeel van Carnival Cruise Lines, bleef 15 uur lang in de haven van Oranjestad. Door deze lange verblijfsduur hadden de toeristen uitgebreid de tijd om de lokale economie te stimuleren.

De Carnival Celebration is een van de grootste cruiseschepen ter wereld en tevens het vlaggenschip van Carnival Cruise Lines. Het schip, dat ruimte biedt aan 6500 passagiers, is 345 meter lang en telt 20 dekken. Het is nog maar een jaar oud en werd in 2022 gebouwd.

In de eerste vier maanden van dit jaar hebben al 425.620 cruisetoeristen het eiland bezocht. Dat is een groei van 19,7% vergeleken met 2019.

Hoewel het hoogseizoen in april afliep, wordt een recordjaar voor het cruisetoerisme op Aruba verwacht. Er staan deze maand nog drie schepen gepland om aan te meren, waaronder de Mariner Of The Seas, Celebrity Equinox en Carnival Horizon.

Deel dit artikel