Nieuws op Aruba

Milly Schwengle treedt af als vertegenwoordiger van de Raad van State voor Aruba

Foto NoticiaCla

ORANJESTAD – Mildred Schwengle, beter bekend als Milly, treedt op 1 november 2023 op eigen verzoek af als vertegenwoordiger van de Raad van State (RvS) voor Aruba. Schwengle heeft deze functie zes jaar bekleed.

Het is nog onbekend wie Schwengle opvolgt. De Nederlandse minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties zal dit in overleg met de premier van Aruba, Evelyn Wever-Croes, en de vicevoorzitter van de RvS bespreken. De Raad van Ministers van het Koninkrijk zal de kandidaat voordragen aan koning Willem-Alexander.

Schwengle studeerde rechten aan de voormalige Katholieke Universiteit Nijmegen. Ze werkte als plaatsvervangend officier van justitie en griffier bij de rechtbank van eerste aanleg voordat ze in 1994 advocaat werd. Schwengle was partner bij het kantoor HBN Law op Aruba en Curaçao voor haar benoeming als vertegenwoordiger van Aruba in de RvS.

Deel dit artikel