Nieuws op Aruba

Regelgeving voor eigenaren van vakantiewoningen

ORANJESTAD – Aruba initieert regelgeving voor het nieuwe vergunningsproces voor vakantieverhuur. Dit proces betreft verhuur via platforms zoals Airbnb, Vrbo, Booking.com en andere websites.

Doel is een eerlijk speelveld te creëren voor alle verhuurders van vakantiewoningen. De discussie over naleving door eigenaren van vakantiewoningen is al enkele jaren aan de gang. De wereldwijde trend onder toeristen om in vakantiewoningen te verblijven, is ook op Aruba zichtbaar. Uit gegevens blijkt dat 30% van de bezoekers aan Aruba kiest voor een vakantiewoning in plaats van een hotelverblijf.

Daarom is regelgeving voor vakantieverhuurbedrijven zo cruciaal. De overheid benadrukt het belang van een eerlijk speelveld voor alle accommodatieverhuurders op Aruba. Dit houdt onder andere in dat er aan belastingverplichtingen moet worden voldaan, zoals de toeristenbelasting. De overheid wil hiermee een eerlijke inkomstenverdeling waarborgen.

Concreet zijn er stappen ondernomen om het vergunningsproces efficiënter te maken. De Dienst Wareninspectie en Hygiëne van de Directie Volksgezondheid (DVG) werkt actief aan deze verbeteringen. Binnenkort zal het verplicht zijn voor alle verhuurders van vakantiewoningen om een door de overheid uitgegeven vergunning te hebben voor hun activiteiten.

Deel dit artikel