Nieuws op Aruba

Aruba tekent overeenkomst voor efficiënter landbouwsysteem

ORANJESTAD – In een grote stap vooruit voor duurzame landbouw op Aruba, hebben de ministeries van Economische Zaken, Communicatie en Duurzame Ontwikkeling en van Transport, Integriteit, Natuur en Ouderenzaken een overeenkomst getekend met Omega Engineering uit Curaçao. Deze overeenkomst gaat over het ontwikkelen van een energiezuinig kassysteem dat zal helpen bij het efficiënter telen van groenten en fruit op het eiland.

Geoffrey Wever, minister van Economische Zaken, Communicatie en Duurzame Ontwikkeling, en Ursell Arends, minister van Transport, Integriteit, Natuur en Ouderenzaken, hebben de overeenkomst ondertekend. Ze zijn verheugd om Omega Engineering aan boord te hebben, een bedrijf dat bekend staat om zijn baanbrekende technologie in de landbouwsector.

Het kassysteem dat Omega Engineering levert, samen met de koeloplossing en technische ondersteuning, zal Aruba’s streven naar een duurzamere economie een flinke duw in de rug geven. Het gaat niet alleen om het verminderen van energie- en waterverbruik in de landbouw, maar ook om het stimuleren van economische diversificatie en inclusie van meer deelnemers in deze sector.

Daarnaast hebben de ministeries beloofd lokale ondernemers die dit type kassysteem willen implementeren zoveel mogelijk te ondersteunen. Hoewel de deal met Omega Engineering belangrijk is, zal Aruba ook soortgelijke systemen van andere leveranciers ondersteunen die bijdragen aan de duurzame landbouwdoelen van het eiland.

Deze overeenkomst is een belangrijk onderdeel van Aruba’s nationale actieplan om een duurzamer en inclusiever economisch model te bereiken. Een model dat niet alleen onze economie sterker maakt, maar ook bijdraagt aan de voedselveiligheid op Aruba.

Deel dit artikel