Nieuws op Aruba

Joran van der Sloot vraagt uitstel voor zijn afpersingszaak in Amerika

Foto NoticiaCla

BIRMINGHAM – Joran van der Sloot, verdacht van afpersing in de Verenigde Staten, heeft om uitstel gevraagd voor zijn proces. Hij zou de moeder van Natalee Holloway, Beth Holloway, hebben afgeperst voor 25 duizend dollar. Van der Sloot heeft afstand gedaan van zijn recht op een snel proces en wil de termijnen van voorlopige hoorzittingen uitstellen.

Van der Sloot’s advocaat, Kevin Butler, verzocht de rechtbank maandag om een verlenging van 30 dagen voor de aanvankelijke procesdata. Hij vraagt om een verlenging tot maximaal 60 dagen, indien mogelijk. De huidige deadline voor Van der Sloot om de rechter te informeren over zijn voornemen om schuld te bekennen of om het proces aan te vangen, is vastgesteld op 17 juli aanstaande.

Butler heeft meer tijd nodig om de verzamelde informatie te beoordelen, de zaak te onderzoeken en zich voor te bereiden. Hij stelt dat het in het belang van de rechtvaardigheid is om de deadline en de zaakdatum te verlengen.

Rechtbankdocumenten

Het Openbaar Ministerie in het noordelijke district van Alabama, dat de zaak behandelt, heeft geen bezwaar tegen het uitstelverzoek. Dit blijkt uit rechtbankdocumenten.

Van der Sloot werd op 8 juni uit Peru uitgezet. Hij zat daar een gevangenisstraf van 28 jaar uit voor de moord op Stephany Flores in 2010. Na aankomst in de VS pleitte hij niet schuldig aan fraude met financiële transacties en afpersing. Van der Sloot zit momenteel vast in de gevangenis van Shelby County.

Deel dit artikel