Nieuws op Aruba

Overheid Aruba waarschuwt voor verkoop tabak aan mensen onder 21 jaar

ORANJESTAD – Vooral supermarkten en minimarkten die tabaksproducten verkopen moeten opletten aan wie zij dat doen. Dat zegt de overheid van Aruba nu de nieuwe tabakswet een aantal maanden van kracht is.

Boetes liggen in het vooruitschiet als er aan mensen van onder de 21 jaar verkocht wordt. Behalve het leeftijdsverbod is het ook niet meer toegestaan om losse sigaretten te verkopen. Die dienen in gesloten pakjes te worden verkocht.

Roken in openbare ruimtes is verboden, tenzij de inrichting beschikt over een vergunning voor een aangewezen rookruimte. Werkgevers zijn verantwoordelijk om hun werknemers te beschermen tegen de schadelijke gevolgen van sigarettenrook op het werk en tijdens werkuren.

Het is voor minderjarigen ook verboden om te werken in bedrijven die tabaksproducten verkopen. Minderjarigen die op een markt werken mogen niet werken in de directe omgeving waar tabaksproducten worden verkocht. Bovendien is het verboden tabaksproducten weg te geven en mag er in privévoertuigen niet gerookt worden als minderjarigen meerijden.

Roken in het openbaar vervoer is verboden en de verkoop of het gebruik van tabaksproducten in openbare gebouwen, medische faciliteiten, culturele en kunstfaciliteiten, sportfaciliteiten en onderwijsinstellingen is ook verboden.

Deel dit artikel