Nieuws op Aruba

Rechter: Arubaanse agenten handelden uit zelfverdediging

ORANJESTAD – De twee politieagenten die in september 2020 tijdens diensttijd meermalen op een persoon schoten, die als gevolg daarvan het leven liet, zijn vrijgesproken.

Dat was ook het standpunt van het Openbaar Ministerie vanaf het begin van de zaak. De agenten zouden uit zelfverdediging en noodweer hebben gehandeld. De rechter ging hier in mee en ontsloeg de agenten van alle rechtsvervolging.

Eerder dit jaar had het Gemeenschappelijk Hof van Justitie aan het OM de opdracht gegeven om vervolging in te stellen tegen de politieagenten. Deze beslissing van het Hof kwam na een zogenaamd ex-artikel 12 procedure dat door nabestaanden van de overledene was ingesteld, nadat het OM de zaak tegen beide agenten had geseponeerd.   

Deel dit artikel