Nieuws op Aruba

Aruba gaat straathonden aanpakken

Foto: NoticiaCla

ORANJESTAD – Vanaf 1 september komt de politie van Aruba in actie tegen straathonden. Het is nog onduidelijk of dit enkel leidt tot het opleggen van boetes of dat er ook honden van de straat gehaald worden. De actie is een reactie op klachten van de gemeenschap over het probleem van straathonden.

In de afgelopen maanden heeft de Arubaanse politie een drastische toename gezien in de hulpvragen gerelateerd aan honden. Of het nu gaat om honden die mensen, kinderen, weerloze ouderen of andere dieren zoals geiten bijten.

De honden laten de slachtoffers achter met ernstige lichamelijke verwondingen en andere dieren worden gedood. Het zorgt ook voor een gevaarlijke situatie in de buurt of voor automobilisten en bromfietsers.

Om dit probleem aan te pakken, heeft de Arubaanse politie een beheersplan opgesteld om het aantal incidenten te verminderen zodat de Arubaanse gemeenschap zich veilig kan voelen en geen problemen ondervindt met honden op openbare wegen. Dit beheersplan richt zich speciaal op iedereen die verantwoordelijk is of zichzelf verantwoordelijk maakt voor het verzorgen van een hond.

“In ons actieplan is het welzijn van zowel de persoon als de hond onze prioriteit”, waren de woorden van de hoofdcommissaris van politie, drs. Ramon Arnhem, in het kader van het nationaal actieplan van de politie tegen straathonden.

Deel dit artikel