Nieuws op Aruba

Extra wekelijkse vluchten van Avianca uit Colombia naar Aruba 

Foto Queen Beatrix International Airport - Spotter Santiago Perez

ORANJESTAD – Avianca, de belangrijkste luchtvaartmaatschappij uit Colombia, verhoogt het aantal wekelijkse vluchten naar Aruba. Vanaf 4 juli start Avianca met elf wekelijkse vluchten vanuit Bogota, een aanzienlijke verhoging in hun dienstverlening. Deze ontwikkeling is aangekondigd tijdens een recente vergadering tussen de Arubaanse toerismebureau, A.T.A., en de Aruba Airport Authority, in het bijzijn van leden van het Avianca-team.

De toename van het aantal vluchten komt na een gestage groei in de toeristische vraag vanuit Colombia en andere Latijns-Amerikaanse markten, zoals Argentinië, Brazilië, Chili en Peru. De Colombiaanse markt heeft de cijfers van 2019 overtroffen en tot mei 2023 een groei van 24 procent ten opzichte van 2019 gerealiseerd. A.T.A. voorspelt dat 2023 een recordjaar wordt qua bezoekersaantallen uit Colombia.

Naast de toename van vluchten door Avianca, is er ook een nieuwe dienst aangekondigd door LATAM. Vanaf 2 december biedt deze luchtvaartmaatschappij een dienst vanuit Peru aan, wat bijdraagt aan de diversificatiestrategie van de A.T.A. en het aantrekkelijker maakt voor bezoekers uit landen als Argentinië, Brazilië en Chili om naar Aruba te reizen.

Deel dit artikel