Nieuws op Aruba

Kleine busjes op Aruba moeten het teveel aan stoelen binnen acht weken verwijderen 

Foto - 24ora

ORANJESTAD – Vergunninghouders van kleine busjes op Aruba hebben acht weken de tijd gekregen om het teveel aan stoelen te verwijderen om aan de wet te voldoen. 

Volgens de wet mag een klein busje maximaal elf passagiersstoelen hebben. De stoel van de chauffeur telt als de 12e stoel in een klein busje. 

Het beperken van het aantal passagiers dat een busje kan vervoeren, helpt bij het voorkomen van overbelasting van het voertuig, wat kan leiden tot mechanische problemen of een verminderde controle over het busje. 

Bovendien kunnen te veel passagiers in een voertuig de veiligheid van de passagiers in gevaar brengen in het geval van een ongeluk, omdat overvolle voertuigen vaak niet genoeg veiligheidsvoorzieningen, zoals veiligheidsgordels voor iedereen aan boord hebben.

Duurzaam

Er is niet alleen over stoeltjes gesproken, maar ook over kleding, stoelen, tarieven en vergunningen.

Kernpunten die werden besproken in verband met het beheer van het vervoer, waren onder andere het stimuleren van duurzame vormen van vervoer, zoals elektrische voertuigen, waterstof als alternatieve energiebron, mogelijke aanpassing van routes, regelgeving van vertrektijden, dienstregeling en tot slot de herziening van de prijs van vergunningen die in 2004 zijn geregeld.

Deel dit artikel