Nieuws op Aruba

Oproep aan jongeren op Aruba: Ontdek je interesse in wetenschap en techniek

ORANJESTAD – De ‘STEM-ambassade’ doet een oproep aan alle jongeren tussen 12 en 21 jaar op de ABC-eilanden om deel te nemen aan een reeks workshops die binnenkort beginnen op de Universiteit van Aruba. Deze workshops bieden een unieke kans om kennis te maken met verschillende studierichtingen, zoals engineering, scheikunde en biologie, en te ontdekken of een studie in een van deze vakgebieden interessant is.

Het evenement, eind juli, bestaat uit interactieve workshops, speciaal ontworpen om jongeren te laten ervaren wat de wereld van wetenschap en techniek te bieden heeft. Door deel te nemen, krijgen jongeren de mogelijkheid om te ontdekken welke spannende carrièrepaden en groeikansen deze vakgebieden kunnen bieden.

Een hoogtepunt van het evenement is het STEM Festival op 29 juli, waar deelnemers hun creaties, die ze gemaakt hebben tijdens de workshops kunnen presenteren aan hun familie en vrienden. Daar zijn ook STEM-bedrijven en organisaties aanwezig die hun lokale activiteiten laten zien en experts geven – naar verwachting – inspirerende lezingen.

STEM, dat staat voor Science, Technology, Engineering en Mathematics, is een organisatie opgericht door studenten in deze vakgebieden. Het doel van STEM is om jongeren op de ABC-eilanden te stimuleren en te inspireren om zich verder te ontwikkelen in wetenschap en techniek.

Deel dit artikel