Nieuws op Aruba

Poging doodslag Canadese toerist

ORANJESTAD – De rechter in Eerste Aanleg behandelde vrijdag de strafzaak tegen twee verdachten die van poging doodslag worden beschuldigd. Het betreft de broers T.E.A.B. (24) en C-A.M-G.E.B. (22).

De verdachten worden verweten dat zij op 26 december 2022 een Canadese toerist zodanig hebben geslagen en geschopt dat hij zeer ernstig lichamelijk letsel heeft opgelopen en dat hij zelfs had kunnen overlijden. Het gewelddadige incident vond plaats op een parkeerplaats bij de cruiseterminal in Oranjestad.

De twee verdachten bekenden hun handelingen en worden ook volledig toerekeningsvatbaar geacht, maar zeiden zich weinig van de mishandeling te kunnen herinneren, vermoedelijk vanwege hun alcohol- en drugsgebruik.

De officier van justitie eiste tegen de verdachte T.B. een onvoorwaardelijke gevangenisstraf van zeven jaar. Tegen de verdachte C-A.B. eiste het openbaar ministerie eveneens een onvoorwaardelijke gevangenisstraf van zeven jaar. De tijd dat zij in voorarrest hebben gezeten wordt in mindering gebracht.

De officier van justitie benadrukte in haar requisitoir dat deze afschuwelijke zaak grote schade heeft berokkend aan het slachtoffer en zijn gezin. Zij zullen nog lange tijd de traumatische gevolgen van die dag met zich meedragen. Daarnaast is ook Aruba schade aangedaan en met name het imago van ons land als veilige vakantiebestemming. Niemand in Aruba wil immers dat toeristen geconfronteerd worden met een geweldsexplosie zoals verdachten die hebben veroorzaakt. Toeristen moeten zich zeker en beschermd kunnen voelen in Aruba, op welke plek en op welk tijdstip dan ook.

De rechter zal op 07 juli 2023 uitspraak doen.

Deel dit artikel