Nieuws op Aruba

Betaling van 30.000 gulden aan achterstallige boetes na controles op luchthaven Aruba

ORANJESTAD – Het Openbaar Ministerie en de grenspolitie van Aruba hebben in juli een grootschalige controleactie uitgevoerd op achterstallige geldboetes op de internationale luchthaven Koningin Beatrix.

Sinds het begin van deze maand zijn meer dan 60 veroordeelde personen aangespoord om ongeveer 30.000 gulden aan achterstallige boetes te betalen. De betalingen zijn gedaan op de luchthaven en bij het Openbaar Ministerie voorafgaand aan hun vertrek naar het buitenland.

Het Openbaar Ministerie wil iedereen eraan herinneren dat er strikte controles zijn op het niet betalen van gerechtelijke boetes. “Laat het niet zover komen dat u aan de grens door de grenspolitie staande wordt gehouden,” waarschuwt een woordvoerder van het Openbaar Ministerie. “U loopt dan kans op vertragingen of zelfs om uw vlucht te missen.”

Dit nieuwe initiatief is bedoeld om naleving van de wet te bevorderen en ervoor te zorgen dat alle boetes worden betaald. Tot nu toe is niemand naar de gevangenis overgebracht in verband met deze recente handhavingsactie.

Het Openbaar Ministerie en de grenspolitie moedigen reizigers aan om hun boetes vóór hun reis te betalen om ongemak aan de grens te voorkomen.

Deel dit artikel