Nieuws op Aruba

Tur Cos Ta Posibel breidt programma aan KIA-gevangenen uit met Europees geld

ORANJESTAD – De stichting ‘Tur Cos Ta Posibel’ is weer begonnen met haar speciale programma in de gevangenis van Aruba en breidt deze nu uit.

Vanaf 2019 bood de stichting al kunst-, sport- en culturele activiteiten aan gedetineerde vrouwen en jongeren in het Korrectie Instituut Aruba, KIA gefinancierd uit fondsen uit Europa, waaronder Erasmus+ en het European Solidarity Corps. Maar door de covid-pandemie kwam dat stil te liggen.

De activiteiten zijn in oktober 2022 weer hervat, en de stichting werkt nu samen met lokale organisaties om voetbal, volleybal, dans en kunstlessen te verzorgen voor voornamelijk gedetineerde jongeren en vrouwen.

Recentelijk is het programma uitgebreid met muziekworkshops. Tur Cos Ta Posibel werkt daarin samen met zes professionele vrijwilligers van Popcorn Club, Arte Sano en de YMCA, die vier keer per week actief zijn in de gevangenis om muziekworkshops aan te bieden.

Dankzij de financiële basis uit Europa en de extra financiële steun van ‘Samenwerking Fondsen Cariben’ kunnen de dans-, kunst- en muziekprogramma’s voor gedetineerden worden voortgezet en verder ontwikkeld.

Deel dit artikel