Nieuws op Aruba

Stroomstoring Aruba door kabeldefect 

Foto 24hora

ORANJESTAD – De aanzienlijke stroomstoring gisteren op Aruba was het gevolg van een kabeldefect bij stroomdistributeur ELMAR. Hoewel aanvankelijk gedacht werd dat de stroomtoestand genormaliseerd was, bleef de situatie instabiel. 

Kort voor de geplande persconferentie om 18:00 uur was er opnieuw stroomuitval in verschillende delen van Playa. Dit incident vond plaats als gevolg van een ongeval tijdens werkzaamheden aan een onderstation in Sero Blanco.

Getroffen gebieden omvatten onder andere het centrum van Playa, Belgiestraat, Madiki, Arendsstraat, Driemasterstraat, Postkantoor en nabijgelegen buurten.

Tijdens de werkzaamheden raakte een transmissiekabel van ELMAR beschadigd, wat leidde tot een stroomonderbreking die bijna vier uur duurde. Deze storing trof het grootste deel van het Playa-gebied dat wordt bediend door het onderstation van Sero Blanco.

Bij het aansluiten van de kabel op een ander onderstation bleek een 60 kV-oliegevulde kabel beschadigd te zijn, wat resulteerde in een aanzienlijke lekkage van olie. Om verdere en grotere schade te voorkomen, werd besloten om het onderstation tijdelijk uit te schakelen. 

Maar het bleek niet haalbaar om alle klanten direct over te schakelen naar andere onderstations. Het getroffen onderstation bevond zich aan de Paardenbaaistraat.

Deel dit artikel