Nieuws op Aruba

2000 kilo bronzen schildpad geplaatst op rotonde Eagle Beach

ORANJESTAD – Een nieuw kustwerk van de bekende Arubaanse kunstenaar Gilbert Senchi siert de rotonde bij Amsterdam Manor. Het kunstwerk, een bronzen leatherback schildpad, is onderdeel van het lopende project om Eagle Beach te verfraaien. Het kustwerk weegt 2000 kilo.

Dit project is al een paar jaar in de maak en het kostte een enorme inspanning om het beeld van Bogota naar Cartagena te krijgen, en van daaruit op een boot om Aruba te bereiken. Het project liep enige vertraging op vanwege de pandemie.

Meerdere groepen in de particuliere sector hebben dit project financieel ondersteund. Na te hebben beoordeeld welke rotonde het geschiktst zou zijn om de bronzen schildpad van 2000 kilo te plaatsen, werd Eagle Beach geselecteerd omdat Eagle Beach de plek is waar de schildpadden aan land komen om hun eieren te leggen.

Het beeld is op de rotonde net voorbij Amsterdam Manor geplaatst en kijkt uit op de oceaan.

Gilbert Senchi is geen onbekende in de Arubaanse kunstwereld. Met diverse installaties en werken heeft hij een stempel gedrukt op het culturele landschap van het eiland.

Deel dit artikel